top of page

Допінг у великому спорті - ганьба і сором!


В котре хочу підняти питання вживання допінгу спортсменами на передодні Олімпійських ігор у Парижі 2024.

Кожен поважаючий себе і свої результати спортсмен, який цінує свою кар'єру, свого тренера та країну, яку представляє - ніколи не буде вживати допінг. Допінг - для лінивих та слабких духом людей, які невпевнені в собі та бояться поразки. Таким немає місяці у професійному спорті та спортивній сфері ВЗАГАЛІ!

Я, як олімпійська чемпіонка, як заслужений майстер спорту добре знаю, як даються медалі. Вони завойовуються ціною здоров'я. Все тільки завдяки труду, здібностям та дисципліні. Ніколи не вживала допінгів і вважаю, що це не гідний вчинок професійного спортсмена. На змаганнях всі рівні, тому і існує антидопінгова комісія, яка перевіряє спортсменів на "чесність". Існує список заборонених речовин і спортсмени про це знають, а також повинні знати, які речовини і препарати входять до цього списку. Всі, хто ігнорує цей список - порушує закон.

За провал допінг- контролю наразі дискваліфікують на різні терміни, але правильно було б НАЗАВЖДИ ЗАКРИТИ ДВЕРІ таким спортсменам у світ спорту.

Покарання повинно бути жорстким: вживаєш допінг - СМЕРТНА КАРА спортивній кар'єрі і НІЯК ІНАКШЕ. Таким чином більше нікому не захочеться порушувати правила і грати нечесно. Справжній спортсмен - взірець для наслідування. Все повинно бути чесно!

Вживання допінгу - аморальний вчинок, тому такого спортсмена треба позбавляти права займатися спортом і спортивною діяльністю. В цивілізованих країнах люди, які "спалились" на вживанні допінгу стають ізгоями у своїй спортивній сфері і це правильно! І тільки в країнах пострадянського простору і в Україні в тому ж числі, нажаль, засуджені за провал допінг-контролю спортсмени можуть стати національними героями, а це справжня ганьба для країни!



0 коментарів

Comments


bottom of page