top of page

Літні Олімпійські ігри для спортивної гімнастики закінчились, тому настав час підводити підсумки і робити висновки

Перш за все я хочу подякувати Міністерство молоді та спорту України , що в такий важкий час приділяло максимальну увагу спортивній гімнастиці та фінансувало весь підготовчий процес збірної команди (особливо останній рік).

Дякую всім тренерам, гімнастам та причетним до збірної за важку, відповідальну та високопрофесійну роботу.

Дякую всім нашим воїнам-героям, завдяки яким ці Олімпійські ігри відбулись для України і всі наші спортсмени змогли виїхати і захищати Україну на міжнародній спортивній арені

Дякую всім причетним до організації Олімпійських ігор у Парижі та теплий і дружній прийом українців у Франції.

Дякую вам, мої дорогі друзі за те, що вболівали за наших, за увагу до спортивної гімнастики та ваші щирі вітання та побажання

Я, як Віце-президент Української Федерації Гімнастики, професійна менеджерка, спортсменка та олімпійська чемпіонка, виходячи зі свого багатого досвіду, звикла шукати причини невдачі всередині себе. Потрібно заспокоїтись, взяти паузу, щоб всі емоції охололи та стихлі і з холодною головою об’єктивно та чесно подивитись на весь свій шлях до фінального виступу на самих ОІ. Шукати всі недопрацювання та помилки на цьому шляху і тільки таким чином можна стати сильнішим, розумнішим та досвідченішим і в свою чергу це принесе виключно помітні зміни на краще, в тому числі і в результатах на високих стартах.

Сьогодні можу відкрито заявити, що ми разом з тренерським штабом збірної команди та спортивними функціонерами розберемо всі допущені помилки та недоліки, відповідним чином обговоримо їх та зробимо висновки, як зробити так, щоб не повторювати помилок у майбутньому та почнемо з новими силами та знаннями готуватись до нового олімпійського циклу.

Ми не маємо право звинувачувати нікого, крім себе, у помилках та невдачах. Це єдина правильна позиція, яка приводить до успіху. Якщо спортсмен на "дві голови вище", то він чесно заробляє свою олімпійську медаль. Якщо спортсмен стрибає у висоту і долає світовий рекорд, то ніхто і ніколи не зможе заперечити його результат.

У відкритому просторі нажаль також піднімалось питання суддівства. Але я хочу запевнити, що всі судді були максимально об'єктивними, а оцінки були заслуженими. Звісно на всіх змаганнях є дрібні недоліки та помилки але це норма, людський фактор. В цілому вважаю, що на ОІ були дотримані всі високі стандарти і у мене, як у віце-президента УФГ, немає претензій ні до кого. Коли учасники виходять у фінал, а там 8 найкращих спортсменів світу, то має значення навіть подих, помах руки та рухи пальців. Це запекла боротьба титанів спортивної гімнастики і місця між учасниками визначають тисячні балу і я цілком розумію розчарування наших гімнастів коли твою долю вирішують саме ці тисячні балу.

Також хочу заявити, що в українській спортивній гімнастиці назріли зміни, ми будемо працювати над втіленням в життя нової стратегії розвитку нашого улюбленого виду спорту та звісно будемо вносити певні корективи та зміни. Ми потребуємо оновлення і сучасного підходу. Те, що десятиліттями працювало сьогодні вже не працює і спортивна гімнастика потребує ковток свіжого повітря задля здійснення нового стрибку у її розвитку.

Перші висновки зроблені, а далі в нас важка та кропітка робота задля покращення результатів на всіх фронтах.

Також, користуючись нагодою, хочу подякувати всім, хто був весь цей час з нами

Тільки разом ми сила

Слава Україні



0 коментарів

Comments


bottom of page