top of page

Треба починати з себе!➡️Культура, патріотизм, морально-етичні принципи, гідність країни починається з внутрішньої культури, переконань та виховання кожної окремої людини з середини.

До війни ми з Віктором Івановичем вирішили облагородити пляж біля Десни у селищі, де ми проживаємо. Своїми силами і ресурсами прибрали берег і завезли 120 камазів піску та 12 плит для укріплення берега, щоб було приємно та безпечно гуляти та відпочивати не тільки нам, але і всім, хто сюди приходить. Ключовий момент - "всім", а не тільки нам. Але, на жаль, я тепер розумію, чому люди ставлять біля берегів огорожу і величезний замок, бо просто шкода свого труда, часу і коштів, які були витрачені на благоустрій цієї ділянки біля річки.

Ми з Віктором хоч і відомі люди, але дуже скромні та трудолюбиві і дуже любимо порядок. Дуже прикро, що кожного разу після напливу відпочиваючих на пляжі біля Десни, нам доводиться збирати купу сміття. Можна було б цього і не робити, але ми там гуляємо із собаками щодня і щодня я бачу НЕПОВАГУ І СВИНСТВО. В такі моменти я розумію, що поки кожен за собою не навчиться прибирати папірець чи пляшку, не виховає в собі любов до навколишнього, а не тільки до себе, Європа нам не світить!

Все що зараз навколо відбувається - це результат нашого внутрішнього. Поки будуть люди з думками "хай хтось інший", "мене це не стосується", "не буду про це думати", "як всі, так і я", тощо, нам ПЕРЕМОГИ не дочекатись. Під лежачий камінь вода не тече, ну і перемога не йде до лежачих людей на пляжі у купі бруду і пляшок.

Закликаю всіх і кожного заглянути в середину себе і пошукати лінивця, свинку, жабку та інших тваринок і вигнати їх назавжди. Давайте виховувати себе, збагачувати внутрішню культуру та жити гідно!

Як ви думаєте, чи хочеться тепер щось робити і допомагати?



0 коментарів

Comments


bottom of page