top of page

Частина 2 Що буде зі спортивною гімнастикою після Олімпійських ігор

У близькому майбутньому будуть розглядатись питання зміни складу команди та тренерського корпусу і це відбувається кожен наступний олімпійський цикл. Тобто після кожної Олімпіади робляться висновки та здійснюється відповідне оновлення, ми ж, на жаль, не молодіємо. Наголошую, що не тому, що хтось щось сказав або не сказав, а тому що це стандартна процедура кожного нового олімпійського циклу. На минулій Олімпіаді в Токіо збірна команда України зі спортивної гімнастики не принесла жодної медалі, а в цій наш мужній Ілля Ковтун зі своїми тренерами приніс Україні срібну медаль на яку ми так довго чекали. Експерти та спеціалісти зі світу спортивної гімнастики бачать, що потрібні зміни, щоб наступного разу результати ще покращились і для цього ми в Українській Федерації Гімнастики повинні зробити правильні висновки, щоб далі рухатися тільки вперед і досягати бажаних результатів на наступний олімпійський цикл і так потрібно чимось жертвувати, якійсь важкі та складні рішення приймати в тому числі. Це цілком нормально, що хтось буде задоволений, хтось ні. Олімпійська збірна - це не клуб по інтересам.

Спортсмени повинні приносити медалі та прославляти Україну на світовому рівні. Якщо цього немає - потрібно щось змінювати. Недопустимо багато років працювати на одному і тому ж рівні, якщо він не приносить результат. Давайте подивимося правді у вічі. Потрібно говорити правду та бути об’єктивними - при незадовільному результаті, ми не маємо права стояти на місті і впевнена, що якщо для руху вперед, прогресу потрібні зміни, то їх обов’язково треба здійснювати.

Моя мета на наступний олімпійський цикл показати результат краще за той що ми маємо сьогодні, тим паче, що Міністерство молоді та спорту України у повному обсязі забезпечило навчально-тренувальні збори та всі потреби команди. Також нагадою, що були придбані два комплекти гімнастичного обладнання під Олімпійські ігри, вартістю в 10 млн гривень.

Якщо ми завжди будемо звинувачувати когось або щось, ми ніколи не зможемо покращити свій результат та рухатись вперед і приносити медалі. Ніколи. Якщо ми будемо всіх звинувачувати: суддів, скаржитись на відсутність будь-чого, з цього нічого хорошого не вийде. Я в Федерації Гімнастики України працюю менше року і мені хочеться, як людині з демократичними цінностями, яка пропрацювала 10 років у Швеції та знає як працює система підготовки спортсменів там, налагодити роботу і у нас в Україні таким чином, щоб був прогрес. Я хочу розламати та викорінити совок, який залишився нам у спадок.

Третю частину підсумків з ОІ - 2024 читайте у наступному дописі



0 коментарів

Comments


bottom of page